Toernooien van goede kwaliteit met een strakke organisatie, zo staan de toernooien van Talent Goals bekend. Wij organiseren diverse toernooien op verschillende ondergronden en in verschillende ruimtes voor jong en oud. Onze deelnemers zijn top amateurverenigingen en BVO’s, zowel Nederlandse als internationale teams. Wij streven naar toernooien waar plezier en sportiviteit voorop staat en dat elk team ongeveer evenveel wedstrijden speelt. Uiteraard staat ook Fair Play bij elk toernooi bij ons hoog in het vaandel!

Veldvoetbal

In de maanden april tot en met september organiseren wij toernooien op het veld. In mei en juni nadert het seizoen haar einde, en in deze periode schrijven veel teams zich in voor diverse toernooien om het jaar leuk af te sluiten. Talent Goals organiseert in deze periode veel toernooien, dit varieert van toernooien met selectieteams van topamateurs en BVO’s uit zowel binnenland als buitenland voor verschillende leeftijdscategorieën, zowel Twin Games, 5 tegen 5, 8 tegen 8 als 11 tegen 11 toernooien.

Zaalvoetbal

“In Nederland is er te lang negatief over zaalvoetbal gesproken. Ondertussen zeggen spelers als Messi, Ronaldo, Iniesta en Neymar: ik heb veel baat gehad bij het spelen in de zaal. Ik herken dat wel vanuit mijn eigen jeugd: zaalvoetballen heeft mij geholpen een betere veldvoetballer te worden. En dat is precies wat we nastreven met het zaalvoetbal: sneller handelen in kleinere ruimtes, op een ondergrond die het moeilijker maakt de bal te controleren. Zo voelen die jongens dat de technische vaardigheid nog verder omhoog moet. Ze worden extra geprikkeld.” Aldus Wim Jonk, voormalig hoofdjeugdopleiding van Ajax.

Wij organiseren het hele jaar door zaalvoetbaltoernooien, maar met name tijdens de winterstop en in de vakanties zijn er veel Talent Goals indoor toernooien.

Straatvoetbal

Alle grote voetballers van tegenwoordig hebben hun techniek en schuinbewegingen geleerd op straat. Messi, Ronaldo en Neymar zijn allemaal opgegroeid in deze voetbalcultuur. “De jeugd speelt steeds minder op straat, daar kun je niet omheen. Dat zien we jammer genoeg ook terug bij het niveau van het jeugdvoetbal: over de gehele linie nemen de basistechniek en motorische vaardigheden af. Maar het moderne voetbal in de top vraagt juist om snel handelen onder grote druk, in steeds kleinere ruimtes. Dan moet je dus ergens compenseren.” Aldus Wim Jonk, voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Ajax.

Wij organiseren straatvoetbaltoernooien voor jong en oud, variërend van kleine toernooien op parkeerterreinen tot grote pleinen. Straatvoetbal is niet alleen leuk, het is ook nog eens belangrijk voor de ontwikkeling van jeugdvoetballers!

Referenties

“Talent Goals heeft Ajax ondersteund in de organisatie van Amsterdam Youth Indoor, dat is uitgegroeid tot het grootste zaalvoetbalevenement voor pupillen in de Benelux. Deze serie toernooien zijn zeer succesvol geweest. Het voetbal heeft daarbij altijd centraal gestaan, zoals wij het graag zien bij Ajax. Maar zonder goede organisatie “achter de schermen” kan zo’n groot evenement natuurlijk niet slagen. Talent Goals heeft daar een goede rol in gespeeld”
~ Jasper van Leeuwen – Manager Jeugdscouting AFC Ajax

“The tournament was great!! All of the boys enjoyed themselves (and the parents) and it was a fantastic experience for the boys. Something which we would be keen to do again! Thank you very much for your hospitality- and we look forward to speaking again soon.”
~ Marc Campbell – Wolverhampton Wanderers FC

“In naam van de VFV en alle deelnemende amateurploegjes uit Vlaanderen wil ik ook van onze kant de organisatie bedanken voor een mooi toernooi. Alle betrokken trainers en jeugdspelertjes beleefden een topdag. Ze namen tonnen leuke herinneringen en een ideale ervaring mee naar huis die zeker zal bijdragen in hun ontwikkeling als voetballer. We kregen dan ook enkel positieve feedback!”
~ Stefan Verheyen – Projectcoördinator Recreatief Voetbal VFV (België)

Het waren mooie dagen en ik wil jullie bedanken voor de prettige samenwerking.
Veel positieve geluiden over dit toernooi. Ik heb erg genoten!”
~ Marius Privee – KNVB zaalvoetbalontwikkeling